stefan smiling
Запознайте се със Стефан. Ние ще го изпозлваме като препратка за практически примери, когато използваме рамката УСЗИ за извършването на ДАК оценяване.

Документите за насочване към услуга ни казват, че Стефан е 5-годишно момче, което посещава масово училище. Той има церебрална парализа, която засяга всичките му четири крайника и речта му, която е много дизартрична. Той може да бъде определен като имащ "Комплексни комуникативни потребности" (ККП). Стефан използва жестове, за да комуникира, но те са засегнати от неговите фичиески затруднения и само един или двама човека в училището могат да го разбират. Способен е да индикира отговори "ДА" и "НЕ" чрез поглеждане, съответно, нагоре и надолу.  Той също изпозлва Е-тран ранка, но само един човек в училището е уверен да я изпозлва с него.

Стефан изпозлва инвалидна колична, когато е у дома и в училище. Има слециална седалка, за да подкрепя постурата му.

Според насоката към услуга, Стефан има проблеми с вниманието си в диапазон от дейности и занимания и изглежда, че има проблеми с паметта. 

Той обича да игре лесни игри на карти, въпреки че се нуждае от помощ, за да го прави, и е ограничен до употребата на неговия отговор за "ДА" и "НЕ". Също така обича сапунени балони и играта с Господин картофена глава (Mr Potato Head).


Last modified: Thursday, 2 September 2021, 3:49 PM